Maakuntahallitus, kokous 29.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 138 CPMR:n Baltic Sea Commissionin yleiskokous 26-27.9.2022, Helsinki ja EU:n itämeristrategian (EUSBSR) vuosikokous 28-29.9.2022

VSLDno-2022-168

Valmistelija

  • Tarja Nuotio, aluekehitysjohtaja, tarja.nuotio@varsinais-suomi.fi

Perustelut

Euroopan perifeeristen merellisten alueiden liiton CPMR:n Baltic Sea Commission eli Itämerikomissio pitää tänä vuonna yleiskokouksensa Helsingissä ma-ti 26.-27.9.2022. Kokoukseen odotetaan jäsenalueiden edustajia ympäri Itämeren. Varsinais-Suomesta CPMR:n hallituksen varajäsenenä toimii Talvikki Jori ja Tiina Perho on merellisten asioiden työryhmän puheenjohtaja. Yleiskokouksessa päätetään sihteeristön jatkosta, sekä valitaan uusi puheenjohtaja ja hallitus. Puheenjohtajahakemusten viimeinen jättöpäivä on 26.8.2022.

Päätettävien asioiden ohella keskustelua käydään ajankohtaisista asioista Itämeren alueella ja Euroopan unionissa, sekä kuullaan työryhmien katsaukset vuoden toiminnasta.

Tilaisuuden ohjelmaluonnos ja käytännönjärjestelyt ovat oheismateriaalina.                 

Yleiskokouksen jälkeen, ke-to 28-29.9.2022 järjestetään EU:n Itämeristrategian vuosifoorumi Lappeenrannassa. Itämeristrategian vuosifoorumiin odotetaan aktiivisia osallistujia ympäri Euroopan ja keskusteluin ja workshopein käsitellään ajankohtaisia asioita Itämeren alueella ja Euroopassa (tilaisuuden ohjelma valmistuu myöhemmin). Tärkeänä teemana on Venäjän hyökkäyssodan vaikutukset Ukrainaan ja muuhun Eurooppaan

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Häkämies, maakuntajohtaja, kari.hakamies@varsinais-suomi.fi

Maakuntahallitus päättää edustuksestaan CPMR:n Baltic Sea Commissionin yleiskokoukseen Helsingissä 26-27.9.2022 ja EU:n Itämeristrategian vuosifoorumiin Lappeenrannassa 28-29.9.2022.

Päätös

Aluekehitysjohtaja Tarja Nuotio esitteli asian.

Maakuntahallitus päätti, että Talvikki Jori ja Tiina Perho osallistuvat CPMR:n Baltic Sea Commissionin yleiskokoukseen Helsingissä 26-27.9.2022 ja EU:n Itämeristrategian vuosifoorumiin Lappeenrannassa 28-29.9.2022. 

Ehdotus hyväksyttiin.

_____


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi  tehdä kuntalain 134 §:n 1 mom. mukaisen kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen). Kuntayhtymän viranomaisen päätöksestä oikaisuvaatimuksen saa tehdä myös kuntayhtymän jäsenkunta ja sen jäsen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Varsinais-Suomen liiton maakuntahallitus
Linnankatu 52 B
PL 273
20101 Turku
sähköposti: kirjaamo@varsinais-suomi.fi

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava kuntayhtymän kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen. Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (1455/2015) nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua hallinto-oikeudessa 260 euroa.

Oikaisuvaatimuksen sisältö

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.