Maakuntahallitus, kokous 29.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 133 Building Capacities in Innovation Procurement for Cities (BUILD) -hankkeen käynnistämispäätös

VSLDno-2022-175

Valmistelija

  • Riikka Leskinen, toimialapäällikkö, riikka.leskinen@valonia.fi
  • Heikki Saarento, suunnittelujohtaja, heikki.saarento@varsinais-suomi.fi

Perustelut

Building Capacities in Innovation Procurement for Cities (BUILD) -hanke on saanut myönteisen rahoituspäätöksen EU:n horisontti -ohjelmasta. Hankkeen koordinaattorina toimii Pedal Consulting ja muina partnereina Rotterdamin, Tartun ja Turun kaupungit sekä Civitta Estonia Ltd.  

Julkiset hankinnat ovat merkittävä työkalu, jolla voidaan aikaansaada uusia innovaatioita ja liiketoimintaa sekä vauhdittaa vihreää siirtymää. Innovaatioiden kautta voidaan parantaa julkisten palveluiden laatua kasvavien kustannusten paineessa. BUILD-hankkeen tavoitteena on vahvistaa julkisen sektorin innovatiivisten hankintojen osaamista ja vastata osaltaan Suomen ja EU:n yhteisen innovaatiopolitiikan tavoitteisiin. Hankkeessa tuotetaan vertaisoppimisen työkaluja, koulutusta ja itseopiskelumateriaaleja, jotta osaaminen lisääntyisi muun muassa eri hankintamenettelyihin, markkinavuoropuheluun sekä riskienhallintaan liittyen. Hankkeessa tuotetaan koulutusta ja materiaaleja paitsi mukana olevien kaupunkien, myös EU:n laajuisesti julkisen sektorin käyttöön. 

Valonian työ hankkeessa linkittyy kestävien ja innovatiivisten julkisten hankintojen KEINO-osaamisverkoston työhön, jossa Valonia toimii alueellisena yhteyspisteenä. Valonia toimii hankkeessa eri koulutuskokonaisuuksia kokoavana tahona sekä tuottaa koulutussisältöä yhteistyössä KEINO-kumppanien kanssa.  

Hanke tukee Varsinais-Suomen maakuntastrategian toimenpiteitä 1. Tuodaan vihreän siirtymän innovaattorit ja sijoittajat yhteen kokeilemaan uusia toimintamalleja ja -tapoja ja etsimään avauksia yhteistyölle sekä 3. Vauhditetaan kiertotalous- ja vähähiilisyysratkaisuja julkisten hankintojen avulla. Lisäksi hanke toteuttaa aktiivisesti kansallisen hankintastrategian kehittämisen osa-alueita.   

Hankkeen kesto on 1.10.2022–30.9.2024. Hankkeen kokonaisbudjetti on 498 187,50 euroa, josta Valonian osuus on 52 500 euroa. Horisontti-avustus ei edellytä omarahoitusosuutta ja se maksetaan kertakorvausmallin mukaisesti. Hankkeelle perustetaan oma kustannuspaikka. 

Ehdotus

Maakuntahallitus päättää 

1. käynnistää BUILD -hankkeen,  

2. ottaa hankkeelle käyttöön kustannuspaikan, 

3. että hankkeen tilivelvollinen on suunnittelujohtaja Heikki Saarento, joka myös allekirjoittaa hankkeeseen liittyvät sopimukset ja sitoumukset 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

_____


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi  tehdä kuntalain 134 §:n 1 mom. mukaisen kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen). Kuntayhtymän viranomaisen päätöksestä oikaisuvaatimuksen saa tehdä myös kuntayhtymän jäsenkunta ja sen jäsen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Varsinais-Suomen liiton maakuntahallitus
Linnankatu 52 B
PL 273
20101 Turku
sähköposti: kirjaamo@varsinais-suomi.fi

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava kuntayhtymän kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen. Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (1455/2015) nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua hallinto-oikeudessa 260 euroa.

Oikaisuvaatimuksen sisältö

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.