Landskapsfullmäktige, möte 05-12-2022

Protokollet är granskat

§ 41 Initiativ av fullmäktigegruppen eller fullmäktige

Beskrivning

Arbetsordningens 4 § för Egentliga Finlands Förbunds landskapsfullmäktige lyder som följer:

"Efter behandlingen av ärenden som är upptagna i möteskallelsen har fullmäkti­gegruppen och fullmäktig rätt att lämna skriftliga initiativ i ärenden gällande samkommunens verksamhet och förvaltning. Initiativet lämnas till ordföranden.

Initiativet upptas inte genast till behandling, utan det sänds till landskapsstyrelsen för beredning. Landskapsfullmäktige kan separat besluta att remissdebatt förs om hur ärendet skall beredas.

Landskapsstyrelsen skall årligen före utgången av juni månad till landskapsfull­mäktige framlägga en förteckning om de initiativ som lämnats av fullmäktige och som remitterats till landskapsstyrelsen, och vilka landskapsfullmäktige inte slutgiltigt har behandlat före årets utgång. Samtidigt bör meddelas vilka åtgärder som vidtagits med anledning av dem. Landskapsfullmäktige kan konstatera vilka initiativ som slutbehandlats."

Beslutsförslag

Ordföranden för landskapsfullmäktige tar emot motionerna och landskapsfull­mäktige beslutar om huruvida remissdebatt skall föras om hur ärendet skall beredas.

Beslut

Antecknades att det fanns inte motionerna.

_____