Maakuntavaltuusto, kokous 5.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 41 Valtuustoryhmän tai valtuutetun aloitteet

Perustelut

Varsinais-Suomen liiton hallintosäännön 92 § kuuluu seuraavasti:

”Kokouskutsussa mainittujen asioiden käsittelyn jälkeen on valtuustoryhmällä ja valtuutetulla oikeus tehdä kirjallisia aloitteita kuntayhtymän toimintaa ja hallintoa koskevista asioista. Aloite annetaan puheenjohtajalle.

Aloite on sitä enempää käsittelemättä lähetettävä maakuntahallituksen valmisteltavaksi. Maakuntavaltuusto voi päättää, että aloitteessa tarkoitetun asian valmistelusta käydään lähetekeskustelu.

Maakuntahallituksen on vuosittain maakuntavaltuuston ensimmäisessä kokouksessa esitettävä maakuntavaltuustolle luettelo valtuutettujen tekemistä ja maakuntahallitukselle lähetetyistä aloitteista, joita maakuntavaltuusto ei edellisen vuoden loppuun mennessä ole lopullisesti käsitellyt. Samalla on ilmoitettava, mihin toimenpiteisiin niiden johdosta on ryhdytty. Maakuntavaltuusto voi todeta, mitkä aloitteista on käsitelty loppuun.”

Ehdotus

Maakuntavaltuuston puheenjohtaja ottaa aloitteet vastaan ja maakuntavaltuusto päättää käydäänkö aloitteista lähetekeskustelu siitä, miten asia on valmisteltava.

Päätös

Merkittiin, ettei aloitteita ollut.

_____