Maakuntavaltuusto, kokous 5.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 26 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Perustelut

Varsinais-Suomen liiton hallintosäännön 63 §:n mukaan kokous on lähetettävä vähintään neljätoista (14) päivää ennen maakuntavaltuuston kokousta kullekin valtuutetulle sekä niille, joilla on kokouksessa läsnäolo-oikeus tai -velvollisuus. Samassa ajassa on kokouksesta tiedotettava kuntayhtymän verkkosivuilla. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat.

Kokouskutsu esityslistoineen on lähetetty 22.11.2022 sähköpostilla maakuntavaltuuston jäsenille sekä lisäksi kokouskutsu esityslistoineen on lähetetty maakuntahallituksen jäsenille ja asetettu nähtäväksi Varsinais-Suomen liiton verkkosivuille.

Maakuntavaltuuston kokouksen ajasta ja paikasta sekä tarkastetun pöytäkirjan pitämisestä yleisesti nähtävillä liiton verkkosivuilla on julkaistu ilmoitus 19.11.2022 tai heti sen jälkeen seuraavissa sanomalehdissä:

Turun Sanomat ja Åbo Underrättelser.

Varsinais-Suomen liiton hallintosäännön 70 §:n mukaan läsnä olevat valtuutetut ja varavaltuutetut todetaan sähköisesti tai nimenhuudolla, joka toimitetaan jäsenkunnittain aakkosjärjestyksessä.

Todettuaan läsnä olevat valtuutetut puheenjohtaja toteaa esteen ilmoittaneet valtuutetut ja läsnä olevat varavaltuutetut sekä onko kokous laillisesti koolle kutsuttu ja päätösvaltainen.

Nimenhuudon jälkeen saapuvan valtuutetun on ilmoittauduttava välittömästi puheenjohtajalle. Poistumisesta kesken kokouksen on ilmoitettava puheenjohtajalle.

Kun varavaltuutettu osallistuu kokoukseen ja varsinainen valtuutettu saapuu kesken kokouksen, tulee valtuutettu välittömästi varavaltuutetun tilalle.

Puheenjohtaja voi kokouksen kestäessä tai kokoustauon päätyttyä tarvittaessa todeta uudelleen läsnäolijat.

Mikäli puheenjohtaja toteaa maakuntavaltuuston menettäneen päätösvaltaisuuden, hänen on keskeytettävä tai lopetettava kokous.         

Maakuntavaltuuston kokonaisjäsenmäärä on 104 jäsentä, jolloin vähintään 2/3 valtuutetuista on 70 jäsentä, joka on päätösvaltaisuuden ehto. (Kuntalaki § 103)

Ehdotus

Puheenjohtaja toteaa esteen ilmoittaneet valtuutetut ja läsnä olevat varajäsenet sekä toteaa onko maakuntavaltuusto laillisesti koolle kutsuttu ja päätösvaltainen.

Päätös

Puheenjohtaja Lauri Heikkilä totesi läsnä olevat valtuutetut liitteen 1 § 26 mukaisesti.

Puheenjohtaja Lauri Heikkilä totesi kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja koska läsnä oli 87 valtuutettua myös päätösvaltaiseksi.

_____