Maakuntahallitus, kokous 27.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 30 Eurooppa-toimiston 25-vuotisjuhlat Brysselissä 31.5.2023

VSLDno-2023-185

Valmistelija

  • Tarja Nuotio, aluekehitysjohtaja, tarja.nuotio@varsinais-suomi.fi

Perustelut

Turun ja Varsinais-Suomen liiton yhteinen Eurooppa-toimisto on toiminut Brysselissä 25 vuotta. Tilaisuutta juhlistetaan Suomen EU-edustustossa pidettävässä juhlaseminaarissa ja vastaanotolla. Tilaisuuteen kutsutaan toimiston ja toiminnan kannalta keskeisten sidosryhmien edustajia vuosien varrelta.

Myös Turun kaupungin ja Varsinais-Suomen liiton poliittista johtoa ja virkakuntaa on kutsuttu tilaisuuteen. Eurooppa-toimisto on järjestämässä Turun kaupungin ja liiton edustajille juhlaseminaarin lisäksi omaa ohjelmaa sekä 31.5 että 1.6.2023 (ohjelmaluonnos liitteenä). Ohjelmaan sisältyy mm erilaisia tapaamisia, teemakohtaisia ajankohtaiskatsauksia sekä lounas parlamentin suomalaisten edustajien kanssa.

Turun kaupungin edustajista mukaan ovat alustavasti tulossa pormestaristo (4 hlöä), valtuuston puheenjohtaja sekä keskeistä virkakuntaa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Häkämies, maakuntajohtaja, kari.hakamies@varsinais-suomi.fi

Maakuntahallitus päättää luottamushenkilöedustuksestaan Eurooppa-toimiston 25-vuotistilaisuuteen sekä siihen liittyviin tapaamisiin ja vierailuihin Brysselissä 31.5.-1.6.2023.

Päätös

Maakuntahallitus päättää, että luottamushenkilöistä maakuntahallituksen puheenjohtajisto ja maakuntavaltuuston puheenjohtaja edustavat Varsinais-Suomen liittoa.

Ehdotus hyväksyttiin.