Maakuntahallitus, kokous 30.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 11 Osallistuminen yhteistyötapaamiseen Berliinissä Mecklenburg-Vorpommernin alueen kutsusta

VSLDno-2023-33

Valmistelija

  • Tarja Nuotio, aluekehitysjohtaja, tarja.nuotio@varsinais-suomi.fi

Perustelut

Varsinais-Suomi on epävirallinen kumppanialue Saksan Mecklenburg-Vorpommernin kanssa. Muuttuneen maailmanpoliittisen tilanteen vuoksi Mecklenburg-Vorpommern on tekemässä strategisen tason suunnitelmaa Itämeren alueen yhteistyön kehittämisestä ja edistämisestä. Tätä varten alueella on perustettu väliaikainen neuvoa-antava toimikunta, jota on pyydetty toimittamaan raportti suosituksineen strategiaa varten keväällä 2023. Tähän liittyen järjestetään Berliinissä yhteistyötapaaminen. Kokouksen keskeisenä tavoitteena on keskustella Itämeri-yhteistyön tulevista painopisteistä alueellisesta näkökulmasta ja eri kumppanuusalueiden kanssa.  

Mecklenburg-Vorpommernin alueen tiede-, kulttuuri-, liittovaltio- ja Eurooppa-ministeri Bettina Martin ja toimikuntineen ovat kutsuneet Ville Valkosen yhteistyötapaamiseen Berliiniin 23.1.2023 Varsinais-Suomen edustajana. Lisäksi kv-erikoissuunnittelija Jenni Suominen osallistuu tapaamiseen Varsinais-Suomen liiton edustajana.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Häkämies, maakuntajohtaja, kari.hakamies@varsinais-suomi.fi

Maakuntahallitus päättää, että Ville Valkonen osallistuu Varsinais-Suomen alueen ja liiton edustajana yhteistyötapaamiseen Berliinissä 23.1.2023.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

_____