Maakuntahallitus, kokous 26.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 156 BSSSC:n Youth networkin nuorisojäsenen osallistuminen vuosikokoukseen 15.-17.10.2022

VSLDno-2022-246

Valmistelija

  • Tarja Nuotio, aluekehitysjohtaja, tarja.nuotio@varsinais-suomi.fi

Perustelut

Varsinais-Suomi kuuluu Itämeren alueiden poliittiseen foorumiin Baltic Sea States Subregional Cooperation:iin (BSSSC). Organisaation jäseninä on alueviranomaisia jokaisesta Itämeren valtiosta. Jäsenalueet ratkovat yhdessä merenkulun, energia- ja ilmastoasioiden, nuorisoasioiden, pohjoisen ulottuvuuden, koheesiopolitiikan, liikenteen ja kulttuuriasioiden kysymyksiä. Tavoitteena on puhdas Itämeri ja alueen korkea elintaso. Maakuntajohtaja Kari Häkämies kuuluu BSSSC:n hallitukseen.   

Järjestö on aktiivinen myös nuorison yhteistyön ylläpitäjänä. BSSSC Youth Network kokoaa 16-25 vuotiaita nuoria ympäri Itämeren alueen keskustelemaan heille, Itämerelle ja yhteiskunnalle tärkeistä teemoista. Nuorisoverkostolla on kaksi omaa päätapahtumaa vuosittain (keväällä ja syksyllä), jonka lisäksi nuorten näkemykset ja aloitteet tuodaan säännöllisesti myös BSSSC:n hallituksen kokouksiin. Hallitukseen on nimetty kaksi nuorisoverkoston jäsentä, jotka edustavat  Saksaa ja Puolaa. Nuorisoverkoston toimintaan osallistuminen on vapaamuotoisempaa ja sinne voivat alueet lähettää edustajansa oman harkintansa mukaan. Viimeksi Varsinais-Suomesta osallistui edustaja kesäkuussa 2022 Norjan Drøbakissa järjestettyyn BSSSC:n nuorisotapahtumaan.

BSSSC:n Youth network järjestää Annual BSSSC Youth Eventin 15.-17.10.2022 Palangassa Liettuassa osana BSSSC:n hallituksen vuosikokousta. Kokouksen teemana on Bioeconomy – Building a sustainable future. Lisäksi kokouksessa käsitellään alueellisten nuorisoverkostojen järjestäytymistä ja kehittämistä. Varsinais-Suomen alueella on mahdollisuus lähettää tilaisuuteen vaikuttajakoulun nuorisojäsen Eemeli Tuominen edustamaan aluetta kokouksessa.    

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Häkämies, maakuntajohtaja, kari.hakamies@varsinais-suomi.fi

Maakuntahallitus päättää valita Eemeli Tuomisen BSSSC:n Youth Eventiin Liettuaan 15-17.10.2022 Varsinais-Suomen alueen ja liiton edustajana.

 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

_____


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi  tehdä kuntalain 134 §:n 1 mom. mukaisen kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen). Kuntayhtymän viranomaisen päätöksestä oikaisuvaatimuksen saa tehdä myös kuntayhtymän jäsenkunta ja sen jäsen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Varsinais-Suomen liiton maakuntahallitus
Linnankatu 52 B
PL 273
20101 Turku
sähköposti: kirjaamo@varsinais-suomi.fi

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava kuntayhtymän kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen. Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (1455/2015) nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua hallinto-oikeudessa 260 euroa.

Oikaisuvaatimuksen sisältö

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.