Maakuntahallitus, kokous 27.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 44 Edustus Pohjoismaisen saaristoyhteistyön yhteistyöneuvostossa

VSLDno-2023-236

Valmistelija

  • Sami Heinonen, saaristo- ja maaseutuasiamies, sami.heinonen@varsinais-suomi.fi

Perustelut

Varsinais-Suomen liitto on osapuolena Pohjoismaisessa saaristoyhteistyössä, jota osarahoittaa Pohjoismaiden ministerineuvosto. Yhteistyö nivoo yhteen Tukholman saariston, Ahvenanmaan ja Etelä-Suomen saaristot Varsinais-Suomesta Uudenmaan kautta Kymenlaaksoon. Suomesta sopimusosapuolina toimivat Varsinais-Suomen liitto, Varsinais-Suomen ELY-keskus, Uudenmaan liitto, Uudenmaan ELY-keskus ja Kymenlaakson liitto. Tukholman alueelta mukana ovat mm. Stockholms läns landsting ja Stockholms länsstyrelse. Ahvenanmaata edustavat Ahvenanmaan maakuntahallitus ja Ahvenanmaan saaristokunnat.

Korkeinta päätösvaltaa yhteistyössä pitää neuvosto, joka kokoontuu kerran vuodessa. Varsinais-Suomea neuvostossa edustavat Varsinais-Suomen liiton edustajat sekä suurimpien maksuosuuteen sitoutuneiden kuntien, Paraisten, Kemiönsaaren ja Naantalin edustajat, 1 edustaja ja 1 varaedustaja kustakin tahosta. Tämänvuotinen neuvoston kokous pidetään 26.4.2023 Tukholmassa.

Lisätietoa Pohjoismaisesta saaristoyhteistyöstä:

www.skargardssamarbetet.org

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Häkämies, maakuntajohtaja, kari.hakamies@varsinais-suomi.fi

Maakuntahallitus valitsee Varsinais-Suomen liiton edustajaksi Pohjoismaisen saaristoyhteistyön neuvostoon maakuntajohtaja Kari Häkämiehen ja hänen varajäsenekseen kansainvälisten asioiden erikoissuunnittelija Jenni Suomisen. Paraisten kaupungin edustajaksi valitaan Benjamin Donner ja hänen varajäsenekseen Tomas Eklund. Kemiönsaaren kunnan edustajaksi valitaan elinkeinopäällikkö Erik Lund ja hänen varajäsenekseen hankekoordinaattori Sven Ivars. Naantalin kaupungin edustajaksi valitaan kaupungin luottamushenkilö Tommy Björkskog ja hänen varajäsenekseen kulttuuri- ja viestintäsuunnittelija Anu Anttila.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

_____