Maankäyttöjaosto, kokous 28.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 75 Suunnittelujohtajan lausunto Taalintehtaan senioritalon asemakaavaluonnoksesta

VSLDno-2023-393

Valmistelija

  • Virpi Mamia, maakunta-arkkitehti, virpi.mamia@varsinais-suomi.fi

Perustelut

Kemiönsaaren kunnan kaavoitusyksikkö on pyytänyt Varsinais-Suomen liitolta lausuntoa Taalintehtaan senioriasumisen asemakaavaluonnoksesta 8.8.2023 mennessä. 

Varsinais-Suomen liitto kiittää lausuntopyynnöstä ja toteaa, että kaavasuunnitelma on pääperiaatteiltaan ylempien kaavatasojen, Taalintehtaan osayleiskaavan ja voimassa olevan maakuntakaavan mukainen.  Liitto pitää erittäin hyvänä, että Taalintehtaan taajaman kehitystä edistetään asemakaavoituksella. 

Senioriasumisen asemakaavaluonnos on valmisteltu huolella. Varsinais-Suomen liitto pyytää kiinnittämään kaavan jatkovalmistelussa edelleen huomiota suunnitelman vaikutuksiin valtakunnallisesti merkittävän rakennetun kulttuuriympäristön maisemaan sekä alueen liikennejärjestelyihin. Maakuntakaavassa asemakaava-alue taajamatoimintojen (A) sekä merkittävän rakennetun ympäristön aluetta (sra). Ohjeellisella ulkoilureittimerkinnällä on osoitettu maakunnallisesti merkittävä ulkoilu- ja matkailuyhteys.  

Kemiönsaaren karttapalvelussa oleva maakuntakaava-aineisto ei ole tällä hetkellä ajan tasalla. Ajantasaisen aineiston voi linkittää karttapalveluun avoimesta rajapinnasta.  

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Heikki Saarento, suunnittelujohtaja, heikki.saarento@varsinais-suomi.fi

Maankäyttöjaosto merkitsee tiedoksi 30.6.2023 Kemiönsaaren kunnalle lähetetyn suunnittelujohtajan lausunnon Kemiönsaaren Taalintehtaan senioritalon asemakaavaluonnoksesta.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.