Maakunnan yhteistyöryhmä, kokous 27.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 12 Länsi-Suomen yritysrahoitusstrategia

VSLDno-2023-46

Perustelut

Varsinais-Suomi kuuluu Länsi-Suomen rr-koordinaation piiriin ja yritysrahoitus sekä ESR+-rahoitus kanavoituvat Keski-Suomen ELY-keskuksen kautta (rr-ELY).  

Länsi-Suomen yritysrahoitusstrategia täydentää ns. yritystukilakia (laki 758/2021) ja yritystukiasetusta (asetus 895/2021) ja strategia koskee yritystukilain perusteella myönnettäviä Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) avustuksia sekä mahdollisia ELY-keskuksen myönnettäväksi osoitettuja kansallisia määrärahoja. Oikeudenmukaisen siirtymän rahaston (JTF) osalta rahoitusstrategiassa on erillinen täydentävä liite.  Strategian tarkoituksena on ohjata ELY-keskukselle yritystukilaissa annettua tuen myöntämisen tarkoituksenmukaisuusharkintaa ja näin edistää asiakkaiden yhdenmukaista kohtelua. Rahoitusstrategialla pyritään rahoituksen myöntämisen ennakoitavuuteen ja tavanomaisesti sitä on tarkoitus päivää noin kerran vuodessa. Rahoitusstrategia on hyväksytty Keski-Suomen ELY- keskuksen johtoryhmässä 30.1.2023 (rahoitusstrategia liitteenä). Suurimpia alueellisia muutoksia edelliseen strategiaan on, että Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen alueella tulee mahdolliseksi tukea investointeja ja aiemmin voimassa ollut hakijayrityksen 5 vuoden ikäraja poistuu (tukea on myönnetty vain nuorille yrityksille). Muiden Länsi-Suomen rakennerahastoalueeseen kuuluvien maakuntien osalta ei rahoitusstrategiassa ole tapahtunut erityisiä muutoksia. 

 

Lisätiedot: Jaakko Ryymin, yksikönpäällikkö, jaakko.ryymin@ely-keskus.fi.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tarja Nuotio, aluekehitysjohtaja, tarja.nuotio@varsinais-suomi.fi

Keski-Suomen ELY-keskuksen edustaja Jaakko Ryymin esittelee asian 

Merkitään tiedoksi. 

Päätös

Länsi-Suomen yritysrahoitusstrategian tehtävänä on ohjata ja tukea ELY-keskusten rahoitustoimintaa EAKR-yritystukien osalta. Kyse on lainsäädäntöä täydentävä ja tukeva tarkoituksenmukaisuutta päätöksenteossa edistävä strategia, jossa on yleinen ja maakunnallista toimintaa täsmentävät osiot ja painopisteet. Strategia ei kata maaseutuohjelman tukimuotoja.  

Merkittiin tiedoksi.