Maankäyttöjaosto, kokous 17.6.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 67 Mahdolliset muut asiat

Perustelut

Käsitellään mahdollisia muita asioita. 

Päätös

Maakuntavaltuusto hyväksyi Varsinais-Suomen luonnonarvojen ja -varojen vaihemaakuntakaavan kokouksessaan 14.6.2021. Luonnonarvojen ja -varojen vaihemaakuntakaavalla tarkistettiin ja täydennettiin voimassa olevaa kokonaismaakuntakaavaa. Siinä käsiteltiin keskeisten luonnonvarojen käyttömahdollisuuksia sekä niiden yhteensovittamista luonnonarvojen sekä virkistyksen ja matkailun kehittämistarpeiden kanssa. Maakuntahallitus päätti 13.9.2021 määrätä maankäyttö- ja rakennuslain 201 §:n nojalla vaihemaakuntakaavan tulemaan voimaan ennen kuin se on saanut lainvoiman.  

Valtuuston hyväksymispäätöksestä tehtiin neljä valitusta, jotka Turun hallinto-oikeus hylkäsi 30.8.2023 antamallaan päätöksellä (H1530/2023). Kaksi valitusta kohdistui veneilyn runkoväylämerkintään Omenaistenaukolta Naantalin Vanhankaupungin vierasvenesatamaan, yksi Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakuntien rajalla sijaitsevan Kirvessuon suojelualuemerkintään (S) ja yksi Turun Erikvallanniemen virkistysaluemerkintään (V). Kolme asianosaista henkilöä/tahoa on hakenut korkeimmalta hallinto-oikeudelta valituslupaa. Valitusluvat koskevat kaikkia em. merkintöjä.  

Korkein hallinto-oikeus ei 12.6.2024 antamassaan ratkaisussaan myöntänyt valituslupaa. Näin ollen maakuntavaltuuston hyväksymä Varsinais-Suomen luonnonarvojen ja -varojen vaihemaakuntakaava on kaikilta osin lainvoimainen. 

Merkittiin tiedoksi.