Maakunnan yhteistyöryhmä, kokous 12.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 56 Keski-Suomen ELY-keskuksen ohjelmakauden 2021-2027 ensimmäiseen hakuun tulleet hankkeet, myönteiset päätökset

VSLDno-2022-408

Valmistelija

  • Esa Högblom, erikoissuunnittelija, esa.hogblom@varsinais-suomi.fi

Perustelut

Maakunnan yhteistyöryhmä antaa rahoittajaa sitovan lausunnon Uudistuva ja osaava Suomi -ohjelman 2021 - 2027 (ESR/EAKR) maakunnan kehittämisen kannalta merkittävistä tai kokonaiskustannusarvioltaan suurista alueelliseen suunnitelmaan perustuvista hankkeista ALKE -lain § 27 ja 28:ien mukaisesti (pl. yritystukihankkeet). Yhteistyöryhmä ottaa EAKR/ESR-rakennerahastohankkeen käsiteltäväkseen, kun hankkeelle haettu EU:n ja valtion rahoitus yhteensä koko toteutusaikana on vähintään 300 000 euroa tai kun hanke on sihteeristössä määritelty merkittäväksi ohjelman ja/tai maakunnallisen kehittämisen kannalta (alle 300 000 euron hankkeet) tai jos yhteistyöryhmän tai sen sihteeristön puheenjohtaja tai sihteeristön jäsen näin esittää.

Edellä määriteltyjen rakennerahastohankkeiden (pl.yritystukihankkeet) osalta maakunnan yhteistyöryhmä antaa hankkeesta rahoittajaa (Keski-Suomen ELY-keskus) sitovan lausunnon sihteeristön esityksen pohjalta. 

Rahoittava viranomainen voi poiketa yhteistyöryhmän rahoittamista koskevasta puoltavasta lausunnosta, jos tuen myöntäminen olisi vastoin Euroopan unionin tai kansallista lainsäädäntöä tai jos hanke ei olisi ohjelmanmukainen.

Uuden ohjelmakauden ensimmäiseen ESR + hakuun 31.8.2022 mennessä saapui Varsinais-Suomea joko pelkästään tai osittain koskevia hakemuksia yhteensä 16 kpl. Suurin osa hankkeista on useamman toteuttajan ryhmähankkeita ja vain neljä yhden toteuttajan hanketta. Valtaosa hakemuksista (11 kpl) sijoittuu erityistavoitteeseen 4.2, loput viisi hanketta on haettu erityistavoitteessa 4.1. Hakemuksilla on haettu tukea yhteensä noin 8,1 miljoonaa euroa (summa sisältää ylimaakunnallisten hankkeiden osalta myös muihin maakuntiin kohdentuvan rahoituksen). Hankkeiden kokoluokka on aiempaa suurempi. Hakujaksolla suurin kokonaiskustannusarvio on noin 1,3 miljoonaa euroa.

 

Myönteiset valintaesitykset

 Maakunnan yhteistyöryhmän käsittelyyn menevät Keski-Suomen ELY-keskuksen ESR-hankkeet, myönteinen esitys hankkeelle Työssä parempi.

200095 Työssä parempi (hakija Auralan setlementti ry)

Hakemus on esitelty maakunnan yhteistyöryhmän sihteeristössä 16.9.2022. Myönteinen valintaesitys hankkeelle on käsitelty maakunnan yhteistyöryhmän sihteeristössä 25.11.2022.

Hankkeen valintaesitys on oheismateriaalina.

 

Maakunnan yhteistyöryhmän käsittelyyn menevät Keski-Suomen ELY-keskuksen ESR-hankkeet, myönteinen esitys hankkeelle POLJIN – Polkuja jatko-opintoihin

R-00390 POLJIN - Polkuja jatko-opintoihin (päätoteuttaja Turun kaupunki, osatoteuttajat Länsirannikon Koulutus Oy, Salon Seudun Koulutuskuntayhtymä, Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä ja Turun kristillisen opiston säätiö sr)

Hakemus on esitelty Varsinais-Suomen maakunnan yhteistyöryhmän sihteeristön kokouksessa 16.9.2022. Myönteinen valintaesitys hakemuksesta on hyväksytty Satakunnan maakunnan yhteistyöryhmän sihteeristön kokouksessa 23.11.2022. Myönteinen valintaesitys hakemuksesta on käsitelty Varsinais-Suomen maakunnan yhteistyöryhmän sihteeristön kokouksessa 25.11.2022.

Hankkeen valintaesitys on oheismateriaalina.

 

Maakunnan yhteistyöryhmän käsittelyyn menevät Keski-Suomen ELY-keskuksen ESR-hankkeet, myönteinen esitys hankkeelle Le phallo butti! Ota työstä kiinni!

R-00036 Le phallo butti! Ota työstä kiinni! (päätoteuttaja Diakonia-ammattikorkeakoulu Oy , osahankkeiden toteuttajat Markku Juhani Fingerroosin muistosäätiö sr, Länsi-Suomen Romanit ry)

Hakemus on esitelty Varsinais-Suomen maakunnan yhteistyöryhmän sihteeristön kokouksessa 16.9.2022.

Myönteinen valintaesitys hakemuksesta on käsitelty Satakunnan maakunnan yhteistyöryhmän sihteeristön kokouksessa 23.11.2022. Myönteinen valintaesitys hakemuksesta on käsitelty Varsinais-Suomen maakunnan yhteistyöryhmän sihteeristön kokouksessa 25.11.2022.

Hankkeen valintaesitys on oheismateriaalina.

 

 

Lisätiedot: Mika Villa ja Minna Koivukangas

Ehdotus

Esittelijä

  • Tarja Nuotio, aluekehitysjohtaja, tarja.nuotio@varsinais-suomi.fi

Maakunnan yhteistyöryhmä antaa rahoittajaa sitovan myönteisen lausunnon hankkeille:

200095 Työssä parempi.

R-00390 POLJIN - Polkuja jatko-opintoihin

R-00036 Le phallo butti!

 

Päätös

Piia Elo ilmoitti olevansa esteellinen eikä osallistunut päätöksentekoon hankkeen Poljin – Polkuja jatko-opintoihin osalta.

Maakunnan yhteistyöryhmä antoi myönteiset lausunnot käsittelyssä olleista hankkeista:

200095 Työssä parempi

R-00390 POLJIN – Polkuja jatko-opintoihin

R-00036 Le Phallo butti!