Maakuntahallitus, kokous 24.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 166 Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto -ohjelman mukaiset EAKR-hankkeet, kielteiset esitykset

VSLDno-2022-318

Valmistelija

  • Tarja Nuotio, aluekehitysjohtaja, tarja.nuotio@varsinais-suomi.fi
  • Marja Anttila, erikoissuunnittelija, marja.anttila@varsinais-suomi.fi

Perustelut

Varsinais-Suomen liiton täydentävä haku Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 rakennerahasto-ohjelman (EAKR) toimintalinjojen 2 ja 8 mukaisille hankkeille toteutui ajalla 6.6.2022 – 17.6.2022. Haku avattiin käynnissä olevien hankkeiden tavoitteita ja toimintaa tukeville pienimuotoisille investointihankkeille, jotka ovat toteutettavissa pääsääntöisesti 31.8.2023 mennessä. Toimintalinjalla 2 Uuden tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen on varoja jäljellä 150 152 euroa ja toimintalinjalla 8 REACT-EU:n EAKR-toimenpiteet on käytettävissä 90 014 euroa. Hankkeet voivat liittyä käynnissä olevaan alueelliseen, ylimaakunnalliseen tai ylialueelliseen hankkeeseen, mutta täydentävällä rahoituksella toteutettavan investoinnin tulee kohdistua ainoastaan Varsinais-Suomen maakuntaan.

Hankkeita täydentävien toimien valinnassa käytetään yleisiä ja erityisiä valintaperusteita. Täydentävien toimien valintaa ohjaavat myös maakuntaohjelma sekä siihen liittyvä alueen älykkään erikoistumisen strategia. Lisäksi erityisesti TL 8:n osalta huomioidaan maakunnan selviytymissuunnitelmanmukaisuus.

Haku oli yksivaiheinen ja hakemukset jätettiin sähköisessä EURA 2014 -järjestelmässä. Hakemuksia saatiin yhteensä neljä kappaletta.

Toimintalinja 8 REACT-EU:n EAKR-toimenpiteet

Erityistavoite 12.1. Pk-yritystoiminnan vahvistaminen erityisesti digitalisaation ja vihreän talouden näkökulmasta

311732 Kokemusten talo investointi

Hankekuvaus: Koronapandemia pakotti esittävän taiteen toimijat ottamaan esitysten videovälitteiset striimaukset osaksi omaa tarjontaansa. Hankkeessa varustellaan striimausstudio (valaistus-, ääni-, kuvaus- ja miksaustekniikan hankkiminen).

Perustelut päätösesitykselle: Ratkaisu perustuu Varsinais-Suomen liiton arvioinnissa saatuun pistemäärään 52/80, joka ei riittänyt rahoitukseen toimintalinjan 8 hakemusten keskinäisessä vertailussa. Ratkaisussa on huomioitu maakunnan yhteistyöryhmän sihteeristössä 23.6.2022 käyty arviointi- ja hankepriorisointikeskustelu. Investointihanke täydentää Kokemusten talo -hankkeen toimenpiteitä ja tuo lisäarvoa hankkeelle. Hankkeiden välisessä vertailussa pisteytys pudottaa tämän sinänsä tarkoituksenmukaisen ja rahoituskelpoisen hankkeen pois rahoitettavien hankkeiden joukosta.

Maakunnan yhteistyöryhmän sihteeristö on käsitellyt hankkeet 23.6.2022 ja 19.8.2022. Hankkeet on arvioitu yleisten valintaperusteiden mukaan ja pistetty erityisten valintaperusteiden mukaisesti. Pisteytyksen perusteella hankkeet on asetettu keskinäiseen järjestykseen, joka on ohjannut hankevalintoja.

Koordinoiva Uudenmaan liitto vastaa tuen myöntämisestä hankkeille ja tekee viranomaispäätökset EURA 2014 -järjestelmässä. Vasta nämä päätökset ovat valituskelpoisia.

Lisätietoja: erikoissuunnittelija Marja Anttila p. 040 167 6051, etunimi.sukunimi@varsinais-suomi.fi

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Häkämies, maakuntajohtaja, kari.hakamies@varsinais-suomi.fi

Maakuntahallitus päättää ettei seuraavalle hankkeelle myönnetä rahoitusta Varsinais-Suomen liiton Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelman EAKR-kehyksestä:

Turun ammattikorkeakoulu Oy: 311732 Kokemusten talo investointi

Päätös

Elinkeinopäällikkö Petteri Partanen esitteli asian. 

Ehdotus hyväksyttiin.

_____


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.