Maakuntahallitus, kokous 24.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 175 BALTIC SEA2LAND -hankkeen käynnistäminen

VSLDno-2022-308

Valmistelija

  • Heikki Saarento, suunnittelujohtaja, heikki.saarento@varsinais-suomi.fi

Perustelut

Interreg Baltic Sea Region 2021–2027 rahoitushausta on myönnetty rahoitus BALTIC SEA2LAND (Fostering integrated governance for the joint sustainable use of human and nature capital in the near shore zone) -hankkeelle yhtenä rahoituksen core projectina. Hankkeen partnerina Suomessa toimii Varsinais-Suomen liitto, joka merialuesuunnitteluyhteistyön koordinaatioliittona edustaa hankkeessa rannikon maakuntien liittoja. Kaikki kahdeksan rannikon maakuntien liittoa ovat antaneet tukensa Varsinais-Suomen liitolle hankkeessa toimimiseksi. 

Hankkeen toteutusaikataulu on 36 kk ajalla 1.1.2023–31.12.2025. Hankkeessa on budjetoitu projektipäällikölle 100 % työaika eli 36 työkuukautta. 

Hankkeen kokonaisbudjetti on 3 447 155,80 euroa, josta Varsinais-Suomen liiton osuus on 313 768 euroa. Omarahoitusosuus hankkeelle on 62 753,60 euroa (20 % kokonaisbudjetista), johon on haettavissa myönteisen hankepäätöksen jälkeen kansallista vastinrahoitusta 70 %. Jäljelle jäävä omavastuuosuus 18 826 euroa jaetaan yhteisvastuullisesti Varsinais-Suomen liiton, Kymenlaakson liiton, Pohjanmaan liiton, Pohjois-Pohjanmaan liiton ja Lapin liiton kesken. Omavastuusumma on 1 255 euroa / liitto / hankevuosi. 

Hankkeen partnerit koostuvat Itämeren maiden kansallisista, alueellisista ja paikallisista edustajista. Hankkeen vetäjä on Ministry of Environmental Protection and Regional Development (MoEPRD, Latvia) ja muina partnerimaina ovat Suomen lisäksi Viro, Liettua, Puola ja Saksa. VASAB ja HELCOM, sekä Suomesta ympäristöministeriö, Kymenlaakson liitto, Pohjanmaan liitto, Pohjois-Pohjanmaan liitto ja Lapin liitto ovat hankkeessa mukana seuraajajäseninä. 

BALTIC SEA2LAND -hanke tukee merialuesuunnitelmien ja rannikkostrategian alueellisesta implementointia. Hankkeessa toteutetaan alueellisia tapaustutkimuksia kaikilla Suomen merialuesuunnittelualueilla. Tapaustutkimusten avulla kohtautetaan alueen merialuesuunnittelun, merenhoidon ja vesienhoidon viranomaisia, sekä merellisten elinkeinojen harjoittajia ja asiantuntijoita, ja valmistellaan käytännönläheiset alueelliset tavoitekuvat ja toimintamallit strategisten suunnitelmien jalkauttamiseksi. Hankkeen toimet tukevat maakuntakaavoitusta ja aluekehitystä. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Häkämies, maakuntajohtaja, kari.hakamies@varsinais-suomi.fi

Maakuntahallitus päättää 

  1. käynnistää BALTIC SEA2LAND -hankkeen; 

  1. perustaa hankkeelle liiton kirjanpitoon omakatteisen kustannuspaikan; 

  1. että hankkeen tilivelvollinen on suunnittelujohtaja Heikki Saarento, joka myös allekirjoittaa hankkeeseen liittyvät sopimukset ja sitoumukset; 

  1. valtuuttaa maakuntajohtajan tekemään hankkeen edellyttämät rekrytoinnit 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

_____


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi  tehdä kuntalain 134 §:n 1 mom. mukaisen kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen). Kuntayhtymän viranomaisen päätöksestä oikaisuvaatimuksen saa tehdä myös kuntayhtymän jäsenkunta ja sen jäsen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Varsinais-Suomen liiton maakuntahallitus
Linnankatu 52 B
PL 273
20101 Turku
sähköposti: kirjaamo@varsinais-suomi.fi

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava kuntayhtymän kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen. Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (1455/2015) nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua hallinto-oikeudessa 260 euroa.

Oikaisuvaatimuksen sisältö

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.