Maakuntahallitus, kokous 24.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 173 Luottamushenkilöiden ja viraston henkilöstön työmatkoista päättäminen ja matkalaskujen hyväksyminen

VSLDno-2022-302

Valmistelija

  • Petra Määttänen, hallintojohtaja, petra.maattanen@varsinais-suomi.fi
  • Minna Lempinen, johdon assistentti, minna.lempinen@varsinais-suomi.fi

Perustelut

Luottamushenkilöiden ja viraston henkilöstön matkoihin liittyvää päätöksentekoa on ohjeistettu maakuntahallituksen päätöksissä mh 23.11.2009 § 269 ja mh 23.2.2012 § 23.

Viraston työntekijöiden matkojen osalta on tarve muuttaa ohjeistusta siten, että vastuualueiden johtajat hyväksyvät alaistensa kotimaan ja ulkomaan matkalaskut. Maakuntajohtaja hyväksyy vastuualueiden johtajien matkasuunnitelmat ja hallintojohtaja hyväksyy vastuualueiden johtajien matkalaskut.

Luottamushenkilöiden matkojen päätösmenettelyssä ei ole ilmennyt muutostarpeita.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Häkämies, maakuntajohtaja, kari.hakamies@varsinais-suomi.fi

Maakuntahallitus päättää luottamushenkilöiden ja viraston henkilöstön työmatkoista ja matkalaskujen hyväksymisestä seuraavaa:

Luottamushenkilöiden matkat

Maakuntahallitus päättää luottamushenkilöiden tai muun liittoa edustavan henkilön matkoista lukuun ottamatta tarkastuslautakuntaa. Tarkastuslautakunta päättää talousarvion puitteissa jäsentensä matkoista ja koulutuksesta.

Maakuntahallituksen päätös koskien luottamushenkilön valintaa edustamaan liittoa sidosryhmäyhteisössä tulkitaan matkamääräykseksi kyseisen tahon vuosittaisen toimintasuunnitelman mukaisiin kokouksiin.

Maakuntajohtaja päättää yksittäisten luottamushenkilöiden tai muun liittoa edustavan henkilön matkoista, silloin kuin kysymys on luottamustoimen tai muun tehtävän hoitoon liittyvistä äkillisistä tehtävistä.

Viraston henkilöstön työmatkat

Matkasuunnitelmat ja matkalaskut tarkastetaan ja hyväksytään matkojen hallinnan sähköisessä järjestelmässä. Matkasuunnitelman tulee olla hyväksytty ennen matkan alkamista.

Niiden henkilöiden matkoihin Varsinais-Suomessa, joiden työtehtävät niitä toistuvasti ja säännöllisesti edellyttävät ei tarvita matkasuunnitelmaa.

Maakuntajohtajan kotimaan matkoihin tai enintään neljän päivän ulkomaan matkoihin ei tarvita matkasuunnitelmaa. Maakuntahallitus päättää maakuntajohtajan yli neljän päivän ulkomaan matkoista. Päätös muodostaa matkasuunnitelman.

Matkasuunnitelmien hyväksyminen

 Maakuntajohtaja hyväksyy vastuualueiden johtajien matkasuunnitelmat. Vastuualueiden johtajat hyväksyvät alaistensa matkasuunnitelmat.

Matkalaskujen hyväksyminen

 Kukaan ei hyväksy omia matkasuunnitelmiaan eikä matkalaskujaan.

 1. Maakuntajohtaja hyväksyy hallintojohtajan kotimaan ja ulkomaan matkalaskut.

2. Hallintojohtaja hyväksyy vastuualueiden johtajien kotimaan ja ulkomaan matkalaskut.

3.Vastuualueiden johtajat hyväksyvät alaistensa kotimaan ja ulkomaan matkalaskut.

Maakuntajohtajan matkalaskujen hyväksyminen:

1. Hallintojohtaja hyväksyy maakuntajohtajan kotimaan ja ulkomaan matkalaskut.

2. Maakuntahallituksen puheenjohtaja vahvistaa maakuntajohtajan kaikki matkalaskut.

Maakuntajohtaja päättää vastuualueiden johtajien osallistumisesta koulutus- tai osallistumismaksuja sisältäviin tilaisuuksiin.

Vastuualueiden johtajat päättävät alaistensa osallistumisesta koulutus- tai osallistumismaksuja sisältäviin tilaisuuksiin.

Hankkeet:

Hanketyöntekijöiden matkasuunnitelmat ja –laskut hyväksyy kustannuspaikan tilivelvollinen.

Matkavakuutus

Varsinais-Suomen liiton työntekijät ovat vakuutettuja työn puolesta tehtävillä virkamatkoilla. Mikäli Varsinais-Suomen liiton nimissä lähetetään henkilöitä matkalle edustamaan liittoa, hoidetaan matkalle lähtevälle erikseen kyseiselle ajankohdalle matkavakuutus.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

_____


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.