Maankäyttöjaosto, kokous 30.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 5 Suunnittelujohtajan lausunto Turun kaupunginpuutarhan alueen asemakaavanmuutosehdotuksesta

VSLDno-2022-380

Valmistelija

  • Virpi Mamia, maakunta-arkkitehti, virpi.mamia@varsinais-suomi.fi

Perustelut

Turun Kaupunkiympäristön kaavoitus on pyytänyt lausuntoa Varsinais-Suomen liitolta Luolavuoren kaupunginosassa sijaitsevalle Turun kaupunginpuutarhan alueelle laaditusta, 26.10.2022 päivätystä asemakaavanmuutosehdotuksesta 13.12.2022 mennessä.

Varsinais-Suomen liitto kiittää mahdollisuudesta lausua kaavamuutoksesta. Liitto katsoo, että suunnitelma alueelta väistyvän kaupunginpuutarhan tilalle on ryhdikäs ja sijaintiinsa sopivaa kaupunkirakenteen kehittämistä. Suunnitelmassa esitetään hyvää uutta jäsennystä kaupungin sisääntuloon samalla tuoden olemassa olevaan kaupunginosaan uusia kaupunkitiloja. Vanha pientaloalue kytkeytyy uuteen korttelirakenteeseen sopuisasti. Alueen pitkä historia puutarhana on otettu huomioon suunnitelmassa, mikä on tärkeää mielenkiintoisten ja erilaisten uusien kaupunkialueiden kehittymiselle. Uusien kortteleiden yhdistyminen Uudenmaantien vastakkaisella puolella hautausmaan vieressä kehittyvään kaupunginosaan ja Uudenmaantien joukkoliikenneyhteyksiin on tärkeää huomioida erityisesti jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden näkökulmasta kestävien kulkumuotojen tukemiseksi kaupunkiympäristön rakentamisella.

Kaavamuutos toteuttaa maakuntakaavaa ja sen kaupunkirakenteellisia tavoitteita merkittävällä kaupunkikehittämisen kohdealueella.

Ehdotus

Esittelijä

  • Heikki Saarento, suunnittelujohtaja, heikki.saarento@varsinais-suomi.fi

Maankäyttöjaosto merkitsee saaneensa tiedon Turun kaupunkiympäristön kaavoitukselle 13.12.2022 annetusta lausunnosta.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.