Maakuntahallitus, kokous 12.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 207 It-tukihenkilön toimen muuttaminen toistaiseksi voimassaolevaksi

VSLDno-2022-423

Valmistelija

  • Petra Määttänen, hallintojohtaja, petra.maattanen@varsinais-suomi.fi

Perustelut

Varsinais-Suomen liitossa uudistettiin ict-ympäristö ja it-lähituen malli vuonna 2021. Liitto ostaa palvelut Kuntien Tiera Oy:ltä. It-tuki perustuu nyt Kuntien Tieran tarjoamaan etätukeen ja toisaalta ensivasteen lähitukeen ja yhteyshenkilötyöhön liitossa. It-tukihenkilönä ja yhteyshenkilönä on toiminut 1.10.2021 lähtien määräaikaisessa työsuhteessa tietokoneasentaja Juho Virtanen. Hän on toiminut liitossa aiemmin pitkään Central Baltic -ohjelman it-tukihenkilönä. Etä- ja lähituen yhdistelmä on ollut toimiva ja palvelee hyvin monipaikkaista työskentelyä. It-lähituen ja yhteyshenkilön tarve on pysyvä ja toimi olisi syytä vakinaistaa. 

It-tukihenkilön toimenkuvaan kuuluvat esim. it-ympäristön käyttämisen ensivasteen lähituki, ulkoistettujen it-palvelujen käytön ohjeistaminen, O365-ohjemistojen käyttöön liittyvä ohjeistus, av-laitteiden käytön tuki ja muut it- ja av-ympäristöihin liittyvät tehtävät.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Häkämies, maakuntajohtaja, kari.hakamies@varsinais-suomi.fi

Maakuntahallitus päättää, että 1.1.2023 alkaen it-tukihenkilö Juho Virtanen otetaan toistaiseksi voimassaolevaan työsuhteeseen. Työsuhteessa noudatetaan nykyisiä palkkausehtoja. 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

_____