Maakuntahallitus, kokous 22.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 71 Edustus Pohjoismaisen saaristoyhteistyön yhteistyöneuvostossa

VSLDno-2023-236

Valmistelija

  • Tarja Nuotio, aluekehitysjohtaja, tarja.nuotio@varsinais-suomi.fi
  • Sami Heinonen, saaristo- ja maaseutuasiamies, sami.heinonen@varsinais-suomi.fi

Perustelut

Varsinais-Suomen liitto on osapuolena Pohjoismaisessa saaristoyhteistyössä, jota osarahoittaa Pohjoismaiden ministerineuvosto. Yhteistyö nivoo yhteen Tukholman saariston, Ahvenanmaan ja Etelä-Suomen saaristot Varsinais-Suomesta Uudenmaan kautta Kymenlaaksoon. Suomesta sopimusosapuolina toimivat Varsinais-Suomen liitto, Varsinais-Suomen ELY-keskus, Uudenmaan liitto, Uudenmaan ELY-keskus ja Kymenlaakson liitto. Tukholman alueelta mukana ovat mm. Stockholms läns landsting ja Stockholms länsstyrelse. Ahvenanmaata edustavat Ahvenanmaan maakuntahallitus ja Ahvenanmaan saaristokunnat.

Korkeinta päätösvaltaa yhteistyössä pitää neuvosto, joka kokoontuu kerran vuodessa. Varsinais-Suomea neuvostossa edustavat Varsinais-Suomen liiton edustajat sekä suurimpien maksuosuuteen sitoutuneiden kuntien, Paraisten, Kemiönsaaren ja Naantalin edustajat, 1 edustaja ja 1 varaedustaja kustakin tahosta. Tämänvuotinen neuvoston kokous pidetään 7.5.2024 Helsingissä.

Lisätietoa Pohjoismaisesta saaristoyhteistyöstä:

www.skargardssamarbetet.org

Ehdotus

Esittelijä

  • Tarja Nuotio, aluekehitysjohtaja, tarja.nuotio@varsinais-suomi.fi

Maakuntahallitus valitsee Varsinais-Suomen liiton edustajaksi Pohjoismaisen saaristoyhteistyön neuvoston kokoukseen Helsinkiin 7.5.2024 kansainvälisten asioiden erikoissuunnittelija Jenni Suomisen ja hänen varajäsenekseen saaristo- ja maaseutuasiamies Sami Heinosen. Paraisten kaupungin edustajaksi valitaan elinvoimapäällikkö Maria Leppäkari ja hänen varajäsenekseen matkailupäällikkö Benjamin Donner. Kemiönsaaren kunnan edustajaksi valitaan elinkeinopäällikkö Erik Lund ja hänen varajäsenekseen hankekoordinaattori Sven Ivars. Naantalin kaupungin edustajaksi valitaan kaupungin luottamushenkilö Tommy Björkskog ja hänen varajäsenekseen kaupungin kehittämispäällikkö Tiina Rinne-Kylänpää.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

_____