Maakuntahallitus, kokous 21.10.2024

Esityslista on tarkastettu

§ 155 Edunvalvontajohtajan viran haettavaksi julistaminen

VSLDno-2024-435

Valmistelija

  • Petra Määttänen, hallintojohtaja, petra.maattanen@varsinais-suomi.fi

Perustelut

Edunvalvontajohtaja Janne Virtanen irtisanoutui tehtävästään 1.11.2023 alkaen. Kehittämispäällikkö Malla Rannikko-Laine siirrettiin maakuntajohtajan päätöksellä vt. edunvalvontajohtajan virkaan ajalle 1.11.2023-31.10.2024. Vt. virkaa jatkettiin maakuntahallituksen 17.6.2024 tekemällä päätöksellä 31.1.2025 asti. Virka tulisi julistaa haettavaksi mahdollisimman nopealla aikataululla.

Hallintosäännön 37 §:n mukaan viran tai toimen julistaa haettavaksi se, jonka tehtävänä on valita viranhaltija tai työntekijä avoinna olevaan virkaan tai toimeen. Hallintosäännön 31 §:n mukaan maakuntavaltuusto valitsee maakuntajohtajan ja muut vakinaiset viranhaltijat ottaa palvelussuhteeseen maakuntahallitus.

Hallintosäännön 36 § mukaan vastuualuejohtajilta vaaditaan tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja käytännön kokemus vastuualueen toimialaan kuuluvissa tehtävissä sekä johtamiskokemusta. Edunvalvontajohtaja johtaa edunvalvonnan ja kuntapalvelujen vastuualuetta. Vastuualueen toimialaan kuuluu maakunnan kansallinen ja kansainvälinen edunvalvonta, kuntayhteistyön edistäminen, tiedon välittäminen maakunnallisesti sekä nykyaikaisen maakuntaidentiteetin ja kulttuurin yhteistyön edistäminen alueen muiden toimijoiden kanssa. Edunvalvontajohtajan vastuulle kuuluu myös Lounais-​Suomen alueellinen tietopalvelu Lounaistieto.

Maakunnan kaksikielisyydestä ja kansainvälisistä suhteista johtuen arvostamme hyvää molempien kotimaisten kielten suullista ja kirjallista taitoa. Hyvä englannin kielen suullinen ja kirjallinen taito katsotaan eduksi. Lisäksi arvostetaan kunnallishallinnon ja toimintaympäristön laaja-alaista tuntemusta sekä johtamis- ja yhteistyötaitoja.

Edunvalvontajohtajan tehtäväkohtainen palkka määräytyy kunnallisen henkilöstön virka- ja työehtosopimuksen mukaan. Virkaan sovelletaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Viran hakuprosessi on tarkoituksenmukaista toteuttaa marras-joulukuun 2024 aikana. Maakuntahallitus päättää viran täyttämisen jatkovalmisteluista.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jyri Arponen, maakuntajohtaja, jyri.arponen@varsinais-suomi.fi

Maakuntahallitus päättää julistaa haettavaksi edunvalvontajohtajan viran ja päättää viran täyttämisen jatkovalmistelusta.

Tämän asiakohdan osalta pöytäkirja tarkastetaan kokouksessa.