Kielellisten palveluiden toimikunta, kokous 17.5.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 15 Aloite kielenkäätäjän palkkaamiseksi Varsinais-Suomen liittoon

Valmistelija

  • Sami Heinonen, saaristo- ja maaseutuasiamies, sami.heinonen@varsinais-suomi.fi

Perustelut

Varsinais-Suomi on kaksikielinen maakunta, jossa on myös kaksikielisiä kuntia sekä suomen- että ruotsinkielisellä enemmistöllä. Maakunnan liitonkin tulisi pyrkiä turvaamaan eri kieliryhmien oikeudet. Varsinais-Suomen liitto pystyy tällä hetkellä tuottamaan ruotsinkielistä materiaalia vain valikoiduin osin. Tätä tilannetta helpottamaan Varsinais-Suomen liiton kielellisten palveluiden toimikunta on päättänyt tehdä aloitteen Varsinais-Suomen maakuntahallitukselle kielenkääntäjän palkkaamiseksi Varsinais-Suomen liittoon.

Ehdotus

Esittelijä

  • Sami Heinonen, saaristo- ja maaseutuasiamies, sami.heinonen@varsinais-suomi.fi

Toimikunta tutustuu sihteeri/esittelijä Sami Heinosen laatimaan aloiteluonnokseen ja päättää jatkotoimista.

Päätös

Sami Heinonen esitteli luonnoksen esitykseksi kielenkääntäjän palkkaamiseksi, mikä päätettiin alistaa hyväksyttäväksi kirjallisella sähköpostimenettelyllä. 

Kirjallinen menettely käynnistetään 20.5.2024 ja se päättyy 24.5.2024. Päätöksentekoon osallistuvien kielellisten palveluiden toimikunnan jäsenten tulee tuona aikana ilmoittaa, mikäli he eivät hyväksy kirjallisen menettelyn käyttöä päätöksenteossa. Hyväksyminen ei edellytä vastausta. Kirjallisessa sähköposti menettelyssä päätökset tehdään yksimielisesti.

Käyty keskustelu merkitään tiedoksi.