Kulttuuritoimikunta, kokous 11.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 36 Aurora-mitalin kriteeristön päivittäminen

VSLDno-2023-454

Valmistelija

  • Iina Wahlström, kehittämiskoordinaattori, iina.wahlstrom@varsinais-suomi.fi

Perustelut

Varsinais-Suomen liitto myöntää vuosittain Aurora-mitalin tunnustuksena maakunnan hyväksi tieteen, taiteen tai muun kulttuurityön alalla toimineelle henkilölle, yhteisölle tai viranomaiselle. Mitali voidaan myöntää myös Varsinais-Suomesta lähtöisin olevalle, valtakunnalliseen kulttuurityöhön merkittävällä tavalla osallistuneelle henkilölle. Aloitteen mitalin myöntämisestä voi tehdä Varsinais-Suomen liiton jäsenkunta tai maakunnassa kulttuurityötä tekevä toimielin, seura tai kuka tahansa varsinaissuomalainen henkilö. Aloitteita voi jättää tiettynä ajankohtana vuodesta ja mahdollisuudesta jättää aloite tiedotetaan erikseen. Annetut aloitteet käsitellään Varsinais-Suomen liiton kulttuuritoimikunnassa ja päätöksen mitalin myöntämisestä tekee Varsinais-Suomen liiton maakuntahallitus.


Aurora-mitalin kriteeristössä on havaittu pientä päivittämisen tarvetta. Lisäksi on kaivattu selkeyttä prosessin kulkuun.

Ehdotus

Esittelijä

  • Iina Wahlström, kehittämiskoordinaattori, iina.wahlstrom@varsinais-suomi.fi

Iina Wahlström esittelee Aurora-mitalin nykyisen kriteeristön ja valintaprosessin. Sovitaan, miten kriteeristön päivittämisessä edetään.

Päätös

Kriteeristöihin tutustutaan tarkemmin sekä selvitellään tarkemmin vaihtoehtoja. Asiasta käydään Kulttuuritoimikunnassa uusi keskustelu seuraavassa kokouksessa. 

Käyty keskustelu merkitään tiedoksi.