Kulttuuritoimikunta, kokous 26.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 6 Maakuntaohjelman toteuttamisen seuranta

Valmistelija

  • Riina Kotilainen, erikoissuunnittelija, riina.kotilainen@varsinais-suomi.fi

Perustelut

Maakuntavaltuusto on kokouksessaan joulukuussa 2021 hyväksynyt Varsinais-Suomen maakuntastrategian 2040+. Maakuntastrategia on luettavissa Varsinais-Suomen liiton verkkosivuilla https://varsinais-suomi.fi/kehittaminen/maakuntastrategia/. Maakuntastrategian työkalu on kuntien valtuustokausittain laadittava maakuntaohjelma, jossa määritellään toimenpiteitä pidemmän aikavälin visioiden toteuttamiseksi. Kumppanuus- ja maakuntaohjelmatyön vuosikatsaus on tarkoitus toimittaa maakuntahallitukselle helmikuussa 2023.

Kulttuuritoimikunta osaltaan huolehtii maakuntaohjelman etenemisestä ja etenemisen seurannasta kulttuuriin liittyvien toimenpiteiden osalta. Keväällä 2022 kulttuuritoimikunta päätti perustaa työryhmän tarkastelemaan maakuntaohjelman ja sen toimenpiteiden toteutumista.

Ehdotus

Esittelijä

  • Riina Kotilainen, erikoissuunnittelija, riina.kotilainen@varsinais-suomi.fi

Esitellään työryhmän laatima maakuntaohjelman toteutumisen arviointi kulttuurin osalta. Kulttuuritoimikunta käy keskustelun ja se merkitään tiedoksi.

Päätös

Riina Kotilainen esitteli ajankohtaisen tilanteen maakuntaohjelman kulttuurin toimenpiteiden ja kulttuuristrategian toimenpiteiden toteuttamisesta. Käytiin keskustelua ajankohtaisesta tilanteesta, erilaisten toimioiden yhteistyön tarpeellisuudesta sekä pandemiavuosien vaikutuksesta kultuuriin.

Merkitään tiedoksi.