Maakunnan yhteistyöryhmä, kokous 24.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 33 Maakunnan yhteistyöryhmän käsittelyyn menevät Varsinais-Suomen liiton EAKR-hankkeet, kielteinen esitys hankkeille 5G digitalisaation infrastruktuurien veturina (5G-DIVe) ja 5G digitalisaation infrastruktuurien veturina – investointihanke

VSLDno-2022-312

Valmistelija

  • Marja Anttila, erikoissuunnittelija, marja.anttila@varsinais-suomi.fi

Perustelut

R-00146, 5G digitalisaation infrastruktuurien veturina (5G-DIVe) (päätoteuttaja Turun ammattikorkeakoulu Oy, osatoteuttaja Åbo Akademi)

400980, 5G digitalisaation infrastruktuurien veturina – investointihanke (toteuttaja Turun ammattikorkeakoulu Oy)

Hakemukset on käsitelty maakunnan yhteistyöryhmän sihteeristössä 16.9.2022, joka päätti lähettää hakemukset maakunnan yhteistyöryhmän käsittelyyn. Hakemukset käsitellään hankerahoitusjaostossa 21.10.2022.

Päätöksen perustelut:

Ratkaisu perustuu Varsinais-Suomen liiton arvioinnissa saatuun pistemäärään 23/47, asiantuntija-arvioon ja maakunnan yhteistyöryhmän sihteeristössä 16.9.2022 käytyyn arviointi- ja hankepriorisointikeskusteluun. Hakemus sai arvioinnissa alle puolet maksimipisteistä (23/47), eikä täytä hakuilmoituksella annettuja valintakriteereitä.

Yritysten kiinnostus ja sitoutuneisuus hankkeeseen jäävät epävarmoiksi, sillä yritysten kontaktointi on tarkoitus aloittaa vasta hankkeen käynnistyessä. Haasteena on löytää oikeat yritykset, jotka aidosti hyötyisivät 5G-teknologian käyttöönotosta ja siten olisivat valmiita käyttämään työaikaansa hankkeen tavoitteiden toteuttamiseksi. Tämä edellyttää kattavaa ennakkotyötä hakijoiden omissa verkostoissa ja laajaa yhteistyötä yrityspalvelukeskusten ja yrittäjäjärjestöjen kanssa. Hankkeen kokoluokkaan nähden riski siihen, että osallistuvia yrityksiä ei löydy, tai niitä on vain vähän, on suuri. Hankkeen kustannustehokkuus jää tällaisessa tapauksessa varsin alhaiseksi. Myös indikaattoritavoitteet ovat hankkeen kokoluokkaan nähden melko vaatimattomat, joskin realistiset suhteessa toimenpiteisiin.

Hankkeen valintaesitys on oheismateriaalina.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tarja Nuotio, aluekehitysjohtaja, tarja.nuotio@varsinais-suomi.fi

Maakunnan yhteistyöryhmä antaa rahoittajaa sitovan kielteisen lausunnon hankkeista:

R-00146, 5G digitalisaation infrastruktuurien veturina (5G-DIVe)

400980, 5G digitalisaation infrastruktuurien veturina – investointihanke

Päätös

Maakunnan yhteistyöryhmä antoi rahoittajaa sitovan kielteisen lausunnon hankkeesta.