§ 51 Hankinta: Toimiala Online ja Kunnittainen toimipaikkatilasto

Lataa 

VSLDno-2024-156

Päätöspäivämäärä

2.4.2024

Päätöksen tekijä

Maakuntajohtaja

Päätöksen peruste

Varsinais-Suomen liiton hankintaohje 23.5.2022 § 80

Päätös

Päätän, että Varsinais-Suomen liitto hankkii Tilastokeskukselta Väestön ennakkotiedot ja Toimiala Online -tilastotietokannat. Kyseiset maksulliset tietokannat täydentävät liitossa tehtävää maakunnan tilan seurantaa.

Väestön ennakkotiedot -tietokanta on kokonaan uusi maksullinen tilastotuote, ja sillä korvataan sisällöltään huomattavasti suppeampi Väestönmuutosten kuukausitiedot -tietokanta. Samassa yhteydessä luovutaan väestötietopalvelun Muuttaneiden taustatiedot, Perheet ja asuntokunnat sekä Asunnot, rakennukset ja kesämökit -tietokantojen tilauksista. Toimialan Online -tietokanta sisältää laajasti erilaisia yritystoimintaan liittyviä tilastotietoja, ja sen kautta saadaan tiedot mm. yritysten liikevaihdon kehityksestä. Toimiala Online on aiemmin saatu käyttöön maksutta TEM:ltä koko hallinnonalaa koskevan tilauksen kautta, mutta TEM on lopettanut tilaston tarjoamisen maakuntien liitoille 1.2.2024 alkaen.

Kuntien ennakkotiedot -tietokannan vuosikustannus on 1 840 € ja Toimiala Onlinen 1 350 €. Kun huomioidaan lopetettavat tilastotilaukset, jää hankinnan nettokustannukseksi 1 254 €. Hankinnan kustannukset katetaan tililtä 4600 ja kustannuspaikalta 5010. Hinnat alv 0 %.

Allekirjoitus

Kari Häkämies, maakuntajohtaja

Organisaatiotieto

Varsinais-Suomen liitto