Kulttuuritoimikunta, kokous 22.1.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 6 Kevään 2024 kulttuurifoorumi

VSLDno-2024-7

Valmistelija

  • Katri Koivisto, erikoissuunnittelija, katri.koivisto@varsinais-suomi.fi

Perustelut

Kulttuurifoorumin toiminta osana Varsinais-Suomen maakuntastrategian mukaista kumppanuustyötä käynnistyi vuonna 2019. Foorumin ydintoimintana pyritään vuosittain järjestämään kaksi avointa kulttuurifoorumitilaisuutta ajankohtaisin teemoin, yksi kevätkaudella ja yksi syyskaudella. Kulttuurifoorumin toiminnan on tarkoitus palvella koko maakunnan kulttuuritoimijoita, huomioiden erityisesti kunnat ja kolmas sektori. Kulttuurifoorumitilaisuuksia on tarkoitus järjestää mahdollisuuksien mukaan eri puolilla maakuntaa.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Katri Koivisto, erikoissuunnittelija, katri.koivisto@varsinais-suomi.fi

Muissa maakunnissa kulttuurifoorumeja järjestetään vain yksi isompi tapahtuma vuosittain (ajankohtaiset teemat, koulutus, tiedonvälitys) ja sen lisäksi erilaisia vapaampia verkostoitumis-/ ajankohtaistapaamisia eri tavoilla. Kulttuurifoorumin toiminnan kehittämisessä tulisikin tarkastella, palvelisiko vastaava malli paremmin myös Varsinais-Suomen tarpeita, erityisesti huomioiden käytettävissä olevat resurssit.

Kulttuuritoimikunta käy keskustelun kulttuurifoorumitoiminnasta vuodelle 2024 ja kevään foorumitilaisuudesta. Merkitään tiedoksi.

Päätös

Päätettiin järjestää kulttuurifoorumilla keväällä Kotiseutuliiton tarjoama kulttuurisen moninaisuuden koulutus ja syksyllä kulttuurifoorumitilaisuus, jonka aiheena Kulttuuri ja tekoäly, mm. eettiset kysymykset. Keskusteltiin maakunnallisesta kulttuurigaalasta, joka on noussut esiin eri tahojen keskusteluissa. Todettiin, että gaalan sijaan mielekästä olisi juhlia maakunnassa olemassaolevia asioita taiteen ja kulttuurin saralta sekä tehdä näkyväksi ja tutuksi hyviä toimintamalleja. Valtuutettiin Koivisto jatkamaan keskusteluja ja tunnustelemaan kiinnostusta sekä mahdollisia yhteistyökumppaneita mahdolliseen Kulttuurin juhlaan v. 2025. Merkitään tiedoksi.