Saaristotoimikunta, kokous 10.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 16 Saaristoliikenteen ajankohtaiset

Valmistelija

  • Sami Heinonen, saaristo- ja maaseutuasiamies, sami.heinonen@varsinais-suomi.fi

Perustelut

Keskustellaan saaristoliikenteen ajankohtaisista asioista mm. virtuaalivaijerilossin haasteista, tuetun yhteysalusliikenteen lausunnosta sekä muista saaristoliikenteen ajankohtaisista kysymyksistä.

Ehdotus

Keskustellaan saaristoliikenteen ajankohtaisista asioista mm. virtuaalivaijerilossin haasteista, tuetun yhteysalusliikenteen lausunnosta sekä muista saaristoliikenteen ajankohtaisista kysymyksistä.

Päätös

Todettiin, että Saaristoasiain neuvottelukunnalta ja mm. Paraisten kaupungilta oli pyydetty lausunto koskien tuetun yhteysalusliikenteen kilpailuttamiskriteereitä. Käytiin läpi Paraisten kaupungin ja SANK:n lausunnot ja päätettiin, että saaristo- ja maaseutuasiamies tekee niiden sisältöön pohjautuvan lausunnon saaristotoimikunnan nimissä ja toimittaa sen Varsinais-Suomen ELY-keskukseen, vaikka saaristotoimikunnalta ei ole lausuntoa pyydetty.

Keskusteltiin lisäksi virtuaalivaijerilossin alkuvaiheen ongelmista ja jaettiin saaristolaisten huoli  meriturvallisuudesta kyseisellä Nauvon ja Korppoon välisellä reitillä. Tilannetta päätettiin seurata tiiviisti.