§ 130 Varautuminen Lähempää lautaselle hankkeeseen

Lataa 

VSLDno-2023-600

Päätöspäivämäärä

31.10.2023

Päätöksen tekijä

Maakuntajohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö VII luku § 62

Päätös

Päätän, että Valonia osallistuu Varsinais-Suomen maaseutuohjelman rahoitushakuun Lähempää lautaselle -hankkeella, jossa paneudutaan Varsinais-Suomen ruokaketjun toimijoiden tarjousosaamisen kehittämiseen ja julkisten hankintojen mahdollisuuksien ymmärtämiseen. Lisäksi hankkeessa pureudutaan varsinaissuomalaisen ruokaketjun muutoskestävyyteen ja tulevaisuuden näkymiin.

Valonian lisäksi toisena hankkeen toteuttajana on Pyhäjärvi-instituutti. Hankkeen yhteistyökumppaneina ovat MTK Varsinais-Suomi ja Kaarea. Hankkeeseen sitoutumisesta laaditaan erillinen partnerien välinen aiesopimus hakemuksen liitteeksi.

Hanke vastaa Varsinais-Suomen maakunnan älykkään erikoistumisen strategian innovatiivisten ruokaketjujen painopisteeseen sekä maakuntastrategian toimenpiteisiin 3. Vauhditetaan kiertotalous- ja vähähiilisyysratkaisuja julkisten hankintojen avulla, 6. Tehdään Varsinais-Suomesta maatalouden kestävien ratkaisujen pilotointialue: lisätään vaikuttavimpien viljelymenetelmien käyttöä ja kokeillaan ennakkoluulottomasti uusia ratkaisuja, 8. Tehdään varsinaissuomalaisesta ympäristövastuullisesti tuotetusta ruoasta vahva brändi sekä 36. Tehdään Varsinais-Suomesta maan yrittäjämyönteisin maakunta: kutsutaan yritykset kehittämistoimenpiteisiin mukaan ja tuetaan yhteistyötä yritysten, kuntien ja kehitysyhtiöiden välillä.

Lähempää lautaselle -hankkeen kokonaisbudjetti on 289 153 €, josta Valonian osuus on 158 907,44 €. Valonian omarahoitus on 15 890,74 € ja se katetaan Valonian kuntarahasta. Lähempää lautaselle -hanke toteutetaan 1.2.2024–31.12.2025.

Allekirjoitus

Kari Häkämies, maakuntajohtaja

Organisaatiotieto

Varsinais-Suomen liitto