§ 129 Varautuminen Kattavammat pyöräilyverkostot ja -palvelut yhteistyöllä hankkeeseen

Lataa 

VSLDno-2023-599

Päätöspäivämäärä

31.10.2023

Päätöksen tekijä

Maakuntajohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö VII luku § 62

Päätös

Päätän, että Valonia osallistuu Varsinais-Suomen maaseutuohjelman rahoitushakuun Kattavammat pyöräilyverkostot ja -palvelut yhteistyöllä -hankkeella, jossa kehitetään pyörämatkailun ja arkipyöräilyn verkostoja sekä palveluita Varsinais-Suomessa. Hankkeessa arvioidaan erityisesti kohdekuntien alueella kulkevia pääpyöräreittejä pyörämatkailijan näkökulmasta muun muassa testiryhmien avulla. Hankkeessa käydään laajasti sidosryhmäkeskusteluita sekä alueellisesti että kutsuen keskusteluun kansallisesti pyörämatkailun ja -liikenteen kehittäjätahoja.

Valonian lisäksi hankkeessa toisena toteuttajana on Turun ammattikorkeakoulu. Hankkeen toimenpiteisiin ovat kunnista sitoutuneet valmisteluvaiheessa Naantali, Parainen, Masku ja Kemiönsaari. Hankkeeseen sitoutumisesta laaditaan erillinen partnerien välinen aiesopimus hakemuksen liitteeksi.

Hanke toteuttaa Varsinais-Suomen ilmastotiekarttaa sekä ennen kaikkea maakuntastrategian tavoitetta 5. Sujuvat liikkumisratkaisut edistävät toimivaa ja kestävää arkea koko maakunnassa, ja sen alla olevia toimenpiteitä 11-14.

Hankkeen kokonaisbudjetti on 349 153 €, josta Valonian osuus on 199 153 €. Omarahoitus 19 915 € katetaan Valonian kuntarahasta. Hankkeen toteutusaika on 1.1.2024 – 31.12.2026.

Allekirjoitus

Kari Häkämies, maakuntajohtaja

Organisaatiotieto

Varsinais-Suomen liitto