§ 116 Hankinta: Varsinais-Suomen ja Turun kaupunkiseudun liikennejärjestelmäsuunnitelmien ajantasaisuuden arviointi

Lataa 

VSLDno-2023-516

Päätöspäivämäärä

2.10.2023

Päätöksen tekijä

Maakuntajohtaja

Päätöksen peruste

Maakuntahallitus 30.1.2023 § 7 § Varsinais-Suomen ja Turun kaupunkiseudun liikennejärjestelmätyö vuonna 2023

Päätös

Päätän, että Varsinais-Suomen liitto tilaa Linea Konsultit Oy:ltä 8.9.2023 tarjouksen mukaisen Varsinais-Suomen ja Turun kaupunkiseudun liikennejärjestelmäsuunnitelmien ajantasaisuuden arviointityön kokonaishintaan 15 000 € (alv. 0 %). Hankinta tehdään osana Varsinais-Suomen ja Turun kaupunkiseudun liikennejärjestelmätyötä. Kustannus katetaan kustannuspaikalta 7011 tililtä 4340.

Varsinais-Suomen ja Turun kaupunkiseudun liikennejärjestelmäsuunnitelmat valmistuivat vuoden 2020 alussa. Suunnitelmia pidetään ajan tasalla ja päivitetään säännöllisesti. Suunnitelmien päivitysten tarve ja aikataulut kytkeytyvät yhtäältä valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman ja kaupunkiseutujen MAL-sopimusten nelivuotiskausittain tehtäviin päivityksiin sekä kaupunkiseudun osalta myös kaupunkiseudun rakennemallisuunnitelman päivitykseen, joka on suunniteltu alkavaksi vuonna 2024. Myös toimintaympäristössä tapahtuneet muutokset ja useiden toimenpiteiden eteneminen aiheuttavat tarvetta suunnitelmien ajantasaisuuden arvioinnille.

Hankinnan kohteena olevaan työhön sisältyy Varsinais-Suomen ja Turun kaupunkiseudun liikennejärjestelmäsuunnitelmien toteutumisen, ajantasaisuuden ja päivittämistarpeiden arvioiminen. Työn tavoitteena on vastata seuraaviin kysymyksiin:

-        Miten liikennejärjestelmäsuunnitelmien tavoitteet ja linjaukset sekä niitä edistävät toimenpiteet ovat toteutuneet?

-        Mitä merkittäviä toimintaympäristön muutoksia tms. suunnitelmiin vaikuttavia tekijöitä on korostunut tai noussut esiin edellisen suunnitteluprosessin jälkeen?

-        Ovatko suunnitelmien tavoitteet ja linjaukset sekä niitä edistävät toimenpiteet ajan tasalla? Minkälaisia päivitystarpeita toimintaympäristön muutokset ja nykysuunnitelman toteutumistilanne aiheuttavat?

Lisäksi työn aikana käytävän keskustelun yhteydessä määritellään maakunnan ja kaupunkiseudun suunnitelmien seuraavien päivityskierrosten aikataulua, toteuttamistapaa ja kytkeytymistä muuhun suunnitteluun. Työ valmistuu vuoden 2023 aikana.

Hankinta toteutetaan suorahankintana ottaen huomioon Varsinais-Suomen liiton hankintaohje kansallisen kynnysarvon alittavista hankinnoista. Suorahankinnan perusteena on työn tiivis aikataulu ja työn sisältö, jonka toteuttamiseksi Linea Konsultit Oy:llä on annetuissa puitteissa parhaat lähtökohdat toimiessaan Turun kaupunkiseudun jatkuvan liikennejärjestelmätyön asiantuntijakonsulttina kuluvalla sopimuskaudella 2020–2023. Linea Konsultit Oy:llä ja tarjouksessa työhön nimetyllä päätekijällä on vahva kokemus vastaavantyyppisistä alueellisen liikennejärjestelmätyön tehtävistä sekä alueellamme että muualla Suomessa. Linea Konsultit Oy:ltä saatu tarjous on budjetiltaan maltillinen ottaen huomioon asiantuntijakonsulttien keskimääräisen laskutuksen.

 

Viite: Turun kaupunkiseudun liikennejärjestelmätyön budjetti vuodelle 2023 on hyväksytty MAL-ohjausryhmän kokouksessa 8.12.2022

Allekirjoitus

Kari Häkämies, maakuntajohtaja

Organisaatiotieto

Varsinais-Suomen liitto